KELİME ÜRETME OYUNU

Scrabble olarak bilinen ve Türkçe karşılığı kelime oyunu olan oyun, yediden yetmişe herkes tarafından sevilen ve oynanan oyunlardan bir tanesidir.Kelime

Oyunu (Scrabble) Nasıl Oynanır?

Bu oyun en az 2 ve en fazla 4 kişi ile oynanan bir oyundur. Oyuncuların harf ve kelime bilgilerinin olması yeterlidir. Bu oyun malzeme olarak bir kelime tahtası, dört adet harf yerleştirme aparatı ile 110 adet harf taşları ve harf torbasından oluşan bir oyundur. Ancak harf taş sayıları oyunun markası ve cinsine göre farklılık gösterebilmektedir. 

Kelime Üretme Oyununun Kuralları Nelerdir?


Bu oyununda her oyun gibi belli başlı kuralları bulunmaktadır. Oyuna ilk olarak kimin başlayacağının tespit edilmesi ile başlanır. Bu işlem için bütün oyuncular harf torbasından birer harf çekerler. Alfabede bulunan sıraya göre en öncelikli harfi seçen kişi oyuna ilk olarak başlar. Diğer oyuncularda saat yönünde devam eder. Sonra herkese sırası ile torbadan yedişer tane harf çekmesi istenir. Eğer İngilizce kelimeler kabul edilmeyecekse torbadan çıkma ihtimali olan X,Q ve W harflerinin önceden ayrılması gerekir.

İlk oyuncu bir kelime üreterek tahtanın tam ortasında bulunan işaretli noktaya gelecek şekilde kelimesini yatay ya da dikey olarak yerleştirir. Diğer oyuncular ise oynanan bu kelime üzerindeki harflere bağlantı yaparak devam etmek zorundadır. Yani tahtanın herhangi bir yerine kelime yazamazlar. Oyun harflerin üzerinde bulunan ve tahtada belirtilen sayılar kadar puan kazanılarak devam eder. Hiç taş kalmayınca oyun biter. En çok puan alan oyuncu oyunu kazanır.


02-03-202202-03-202202-03-202202-03-2022



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 7  kişi beğendi